De nanopsychologie van samenwerken

Masterclass 4: 4 december 2018
Rosi Dhaenens

"Je gaat het pas zien als je het doorhebt" (Cruijff)

Samenwerken in netwerken volgt volstrekt andere regels dan samenwerken in teams. Interventies die in teams succesvol uitpakken, kunnen in netwerken zelfs contraproductief werken. Wat maakt het samenwerken in netwerken zo ongrijpbaar? Wat maakt dat succesvolle samenwerking niet eens herhaalbaar is? Wat maakt dat leiderschap, betrokkenheid, resultaatgerichtheid, loyaliteit en kennis aspecten kunnen worden die de samenwerking verstoren in plaats van voeden?

Samenwerking krijgt veelal vorm aan de tafel. In deze masterclass buigen we ons hoofd onder die tafel. We bekijken hoe de interacties niet alleen uitingen zijn van persoonlijke competenties maar een onderdeel vormen van een complexe en onvoorspelbare dynamiek waar iedereen deel van uitmaakt en aan bijdraagt. We ontdekken hoe die dynamiek gevoed wordt door soms primitieve drijfveren en motieven.

Uiteindelijk vinden we wellicht toch nog een logica onder het samenwerkingsproces en geeft die ons handvatten voor beïnvloeding.

Lees ook het interview met Rosi Dhaenens: Hard werken aan netwerken

“Wat een kennis, passie en inzichten! Zeer inspirerend”
“Veel inspiratie en praktische tips waarmee ik zelf aan de slag kan”
“4 mooie thema's die samen de inhoud van netwerkleiderschap geven”
“Fijne interactie tussen docent, de groep en de deelnemers onderling”
“Een spiegel voor mijn eigen functioneren als netwerkleider”
“Een goede mix tussen kennis en praktijkvoorbeelden”

Contact

Heb je vragen over deze Masterclassreeks?

Monique Krol
Congres manager
moniquekrol@vakmedianet.nl

088-5840837

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.