Lees hieronder een aantal interviews met of blogs van de sprekers van de Masterclassreeks Netwerkleiderschap.

Wilfrid Opheij: Aan netwerken valt heel wat te organiseren

Aan het samenwerken in allianties, partnerships en netwerken valt veel te organiseren, en dat moet ook wel, want netwerkachtige samenwerkings-verbanden zijn steeds meer in opkomst. Netwerken organiseren zich rondom complexe vraagstukken die niet meer door één partij kunnen worden beantwoord. Maar die samenwerking lukt alleen als wordt voldaan aan bepaalde voorwaarden voor samenwerking, zegt organisatieadviseur Wilfrid Opheij.

Lees meer over de vijf condities en vier rollen voor goed netwerkleiderschap

   
Menno Lanting: Er is veel arbeidsvreugde uitgemept

Netwerkleiderschap gaat niet zozeer om het invoeren van iets nieuws, maar om het versterken van wat er al is. Dat betoogt Menno Lanting, specialist op het gebied van innovatie, leiderschap en technologie.

Lees meer

   
Annemieke Roobeek: Vergroot innovatiekracht in een ecosysteem

Organisaties moeten meer samenwerken met andere partijen, in innovatieve ecosystemen. Dat bepleit wetenschapper, commissaris en adviseur Annemieke Roobeek. Want 'netwerkend werken' zorgt voor meer innovatie, meer toegevoegde waarde en meer plezier in het werk.

Lees meer

   
Rosi Dhaenens: Onderstroom, of de onderste stroom boven?

Heeft u een meer dan gemiddeld interesse in het fenomeen ‘groep’ of ‘team’ ? Dan kent u het concept ‘onderstroom’. De onderstroom als metafoor* voor het geheel aan krachten en dynamieken dat bewust en onbewust het functioneren van de groep beïnvloedt. Het is inmiddels aardig trendy om die op tafel te willen krijgen: “De onderste stroom boven!”.  

Lees meer

 

 

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.